Maling på postkasse

lørdag, september 26, 2009 Edit This 4 Comments »
Svigermor fyller 60 år denne helga, og i den anledning fant jeg frem maling og pensel, og prøvde meg på gamle kunster igjen! Tror det er over to år siden jeg malte slik sist! Jeg innså fort at mye av malingen hadde begynt å tørke inn, og de fleste penslene var modne for utskiftning. Men til tross for det, var det gøy å ta opp igjen malerkunsten. Nå gjenstår det bare å se om jeg kan få malt ei postkasse til oss selv også en dag:)Jeg etterlyser fremdeles om noen vet hvor jeg kan få tak i bilderamme til lerret i str. 60x80 cm. Jeg blir kjempeglad for tips!

4 kommentarer:

kaoz sa...

Så flott!!!

Cilipus sa...

Kjempefin postkasse:)

Anonym sa...

Flott postkasse! Jeg surfer rundt på nettet på jakt etter noen som kan fortelle meg hva slags maling, evt. lakk jeg må bruke når jeg skal male på postkassa. Håper du kan svare meg, for jeg har ikke klart å finne det noen steder.
Lurer på om jeg kan bruke acrylmaling, eller om det er en annen maling som brukes. Så lurer jeg også på om det må lakkes over malingen for at den skal tåle vær og vind.

GRASRODA sa...

Jeg har malt postkassa med hobbylakk fra Panduro.
Eks:

http://www.pandurohobby.no/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=248103

Mulig du også kan bruke acrylmaling, men jeg har ikke prøvd det..Hobbylakken er en type maling som kan brukes på det meste, eks.tre, stein og metall. Etterpå sprayet vi den med klarlakk, en slags bil-lakk på sprayboks. Det lønner seg å gjøre det tilslutt, ellers vil den fort falme, og malingen går av etterhvert. Jeg har prøvd uten også, så jeg vet malingen og fargene ikke varer så lenge uten lakken hvis gjenstandene henger utendørs.Hvis du skal male på en blank overflate/ postkasse, kan det lønne seg å matte den litt/fjerne støv og fettflekker før du begynner å male. Jeg tørket over den med rødsprit først, og syns det hjalp litt.
Håper dette hjelper deg litt på veien:) Lykke til!
Hilsen Cathrine