Fargeglad forklekjole!

fredag, juni 19, 2009 Edit This 8 Comments »Dette er første forsøk på en forklekjole i barnestr. Jeg ble glad i denne "fargeklatten" av en kjole, selv om den lagde litt hodebry underveis... men det gidder jeg ikke bry meg mer om nå:)
Jeg tok utgangspunkt i et mønster til en forklekjole med knapper til lukking, som jeg fant i Ottobre design nr. 4, 2004. Jeg tok sjansen på å lage den i str. 122, men det ble litt stort... litt hodebry og spretting underveis... som jeg ikke skulle skrive om her ja;) Resten av ideen for å lage den uten knapper, fant jeg hos ohelene. Der har hun beskrevet i bilde og tekst fremgangsmåten til denne type kjole.
Kjolen er vendbar, og kan altså brukes på begge sider. Den grønne siden er laget av et liftgardin kjøpt på Fretex, og det røde er bomull-stoff fra Marthas systue. De fine lommene er laget av en liten duk jeg også fant på Fretex. Skikkelig glad-fargekombinasjon syns jeg dette ble! Nå håper jeg bare den holder på fargene når den en dag må til vask..! og ikke krymper så fælt!... må vel behandles med forsiktighet tror jeg. Skal prøve å gjøre et godt forarbeid å vaske stoffene før jeg begynner å sy til neste gang;)
Nå har jeg forresten begynt å ta i bruk noen skatter fra knappesamlingen min også, og det er litt gøy! I dag fant jeg ut at jeg ikke har gule knapper, så det må jeg gjøre noe med en dag:)

8 kommentarer:

elin sa...

hei!!!!dette ble jo en skikkelig pippi lanstrømpe kjole!!!!gladfarger i fleng!!!Hva mener Hanna?er den prinsesse-aktig nok???

od Andulky sa...

Superfin!! Passar perfekt!!

GRASRODA sa...

Ja, hun likte kjolen :) Pippi er jo en helt her i hus,så det var ikke så viktig med prinsesse"lokken" her:)
Sunt med flere ulike forbilder...!

Marita sa...

Så utrolig flott den ble! Gleder meg allerede til å se neste :) Lurt med tosidig. Kjempefin modell du har også :)

Anonym sa...

veldig søt kjole, også er jeg så glad for hver gang jeg ser jentekjoler som ikke bare er i rosa;) utrolig kjekt å kunne bruke den på begge sider!

SiriR sa...

Så fin! Liker disse Pippi modellene kjempegodt. Og datteren din ser jo strålende fornøyd ut hun også!

kaoz sa...

Herlig og fargeglad kjole!!

Anonym sa...

fantastisk herlig da!