"Brukte synåler-etui"

søndag, mai 16, 2010 Edit This 5 Comments »









Et lite "bukte synåler-etui" ble produsert her i dag. Jeg har et liknende fra før, men der har jeg bare skrevet navnene på med tusj,fordi den gamle maskinen hadde da, ikke hadde alfabetet.
Dette er kjekt å ha! Hvis en skal bytte litt på eks. stretch-nål og universal-nål når du syr noe, setter du bare den nåla du ikke bruker i etuiet. Ellers hvis du har nåler som ikke er utslitt, kan de brukte nålene lagres her istedet for å legge den tilbake i beholderen til de nye nålene... smart!!
Dette er jo forsåvidt et veldig enkelt etui, det kan gjøres mye mer avansert hvis en vil det. Jeg har brukt trykk-knapp til lukking, noe som er enkelt og praktisk å bruke. Disse er kjøpt på S&S. Nødvendig verktøy følger med, og enkel beskrivelse står på baksiden av esken. De fåes i flere varianter og størrelser, og de er ganske billige, -noe vi liker:)
Ønsker dere alle en flott 17 mai i morgen!! hipp,hipp!!!!!

Risputer igjen og igjen!

torsdag, mai 13, 2010 Edit This 5 Comments »




Nye risputer igjen! Den store har jeg laget til ei kjempeflott dame som bare er snill:) Håper den kan komme til nytte Linda!!! Hanna hadde lyst til å hjelpe litt i går, så da vi først var i gang med "ris over alt når vi lager risputer", så fikk hun gå i kjelleren og velge stoff, og hjelpe til å sy en rispute til datteren til Linda. Så nå regner jeg med dere kommer til å "holder varmen" fremover:)
Det er mange som spør om jeg kan lage disse putene. Jeg har sagt ja til noen, men da helst den rektangulære utgaven. Dette er fordi de er enklere å lage, og tar ikke så lang tid. Men de er veldig gode de også!! De ligger godt rundt nakken fordi de er inndelt i mange kanaler ( se her.. ) og er dermed veldig fleksible i fasongen. Ellers så har jeg enkelt forklart fremgangsmåten på hvordan du lager disse i et tidligere innlegg. ( se her.. ) Så lykke til:)

Apekatter og bleiepose

søndag, mai 09, 2010 Edit This 6 Comments »
Da var det akkurat en mnd. siden sist jeg la inn et innlegg her:) Ting tar tid, er kanskje en god forklaring.... ? Først måtte jeg vente i ukesvis på at symaskinen skulle komme hjem etter å ha vært på reperasjon, og så var det bare å få tiden her i hus til å gå opp, slik at mor kunne bruke maskinen til andre ting enn å lappe på klær som av ulike grunner trengte en runde med nåla:) MEN, nå er jeg tilbake, ihvertfall innimellom :)
Jeg har sydd et par luer til ungene i det siste, noe som er en enkel sak, og som kommer godt til nytte. Dette fine apekattstoffet er fra S&S, og jeg syns det er så stilig!! Det finnes med lyserosa og lyseblå bunnfarge også tror jeg. Og så har jeg sydd sammen en bleiepose som jeg hadde liggende ferdig oppklipt her fra tidligere. Det blir nok en forsinket barselgave tenker jeg:)
Jeg har heller ikke fått blogget at jeg har fått to awarder av Elin for en stund tilbake. Tusen takk!! Jeg er langt fra så produktiv som den dama for tiden, men jeg gjør nå så godt jeg kan når jeg først setter meg til :)