Soppevest!

søndag, november 29, 2009 Edit This 7 Comments »










Da har omsider soppeskjørtet fått seg en vest:) Den er laget etter et mønster fra s&s, str. 6 år, men jeg syns den likevel ble litt liten. Den er to- sidig.- svart babycord med soppapplikasjoner på den ene siden, og soppestoffet på den andre siden. Tilslutt er den kantet med rødt skråbånd.
Jeg skal prøve meg på dette en gang til, forstørre vesten litt, ha på ei lita hempe, og sy et skjørt i svart kord som passer til. Jeg har fått ny symaskin, og nå var det jo en lek å applikere også! Og det gav mersmak:) Bilde av maskinen kommer senere....

Og så har jeg fått en AWARD fra Barbro! Kjempegøy, tusen takk!! Hun er en super kreativ person som produserer nye ting i en fei!! Ta en titt innom bloggen hennes hvis du ikke har vært der før!
Det er meningen at vi skal sende awarden videre til flere bloggere. Jeg velger ut en. Og det er bloggen til Elin, "rom for dill og dall ". Hun er ei super dame, syglad og kreativ til tusen, god venninne og et flott medmenneske! Takk for inspirasjon og mange gøyale sykvelder Elin!!!

Litt kunst igjen:)

torsdag, november 26, 2009 Edit This 5 Comments »

Intet søm-innlegg i dag. Jeg ble så inspirert av det ene bildet Barbro hadde lagt ut på bloggen sin for ei lita stund tilbake. Hun viste et bilde hun hadde lagd, som blant annet inneholdt en "pupp":) Det minnet meg på at sannelig så har jeg også et egenprodusert bilde av av ei dame med ikke mindre en to pupper!!:) Det henger i stua mi til vanlig, og er et resultat av en oppgave vi hadde siste året på videregående, på tegning, form og farge. Utgangspunktet i oppgaven var å studere en kjent kunstner, og fange opp noen elementer som han brukte. Jeg valgte Marc Chagall (1887-1985). Han har ofte bilder der motivet er litt surrealistisk, en drømmeverden der alt går ann på et vis... Fiolinen er et element han ofte har med i bildene sine, og svevende mennesker dukker også opp ganske ofte... så da valgte jeg å bruke litt inspirasjon fra han, og malte min egen variant av fiolinen og et svevende par:)
Bilde nr. to lagde jeg hjemme i etterkant av denne oppgaven. Det har aldri fått noen ramme på desverre, men nå som jeg har funnet det frem igjen, så får vi se hva det blir til etterhvert!
Det siste bildet er morgengaven jeg gav tl min mann da vi giftet oss for over ni år siden. Det har sin faste plass på soverommet vårt:)



Ønsker alle der ute i bloggverden en kreativ kveld!!

Risputer- bildecollage

tirsdag, november 24, 2009 Edit This 3 Comments »
Her ser dere et lite bilderas på en collage av prosessen når jeg lager risputer. Jeg syr to tøystykker sammen i begge langsidene, og den ene kortsida. Så vrenger jeg dette, og markerer med en blyant der jeg skal sy, slik at jeg får fire kanaler i puta. Deretter fyller jeg hver kanal ca. 3/4 fulle med ris, ved hjelp av ei trakt. Tilslutt syr jeg igjen den siste kortenden. Nå er puta tett, men jeg fortsetter å dele den inn i flere kanaler, slik at den blir mer tøyelig og risen blir jevnt fordelt. Først legger jeg puta flatt på bordet, stryker over den med hendene slik at risen blir fordelt ut i hele kanalene. Så finner jeg midten, og markerer midtlinja med en blyant. Så syr jeg en søm tvers over midten på puta. OBS! Pass på at det ikke kommer ris under nåla, for da er det stor sjanse for at den brekker!... Det kan hjelpe å sette noen nåler foran hver kanal, slik at den hindrer at mye ris sklir ned mot sømmen når du syr. Hvis en vil, kan en dele puta inn i enda flere kanaler, men det er ikke nødvendig...
Så finner du et et egnet tøystykke til yttertrekk. Jeg pleier å legge den ferdige innerputa på et tøystykke, da ser en omtrent hvor stort det skal være. Yttertrekket syr jeg etter "putetrekke-prinsippet", med en klaff jeg kan brette over slik at innerputa ikke faller ut. Den syes rette mot rette, og vrenges etterpå. Tilslutt legger du innerputa oppi trekker, og vips, så har du en super varmepute/ julegave/ farsdagsgave/ bursdagsgave/barselgave/takk for hjelpen-gave/ m.m!! Den kan varmes i mikroen i 1,5- 2 min minutter på full styrke. (Den kan godt snues etter halve tiden.)

Pippi - Omslagskjole

fredag, november 06, 2009 Edit This 12 Comments »
Omslagskjole alla Pippi:) Siste bidrag til utstillingen i morgen på kulturhuset. Disse kjolene er greie å sy, og er fine på, så ganske genialt egentlig;) Str. 3 år. Mønster: Gynther selvfølgelig! Siden den er laget av nytt stoff, selges den for 300,- ( de andre omslagskjolene som er sydd av stoff kjøpt på Fretex, koster 250,-)

Inspirasjon i høstpalett!

torsdag, november 05, 2009 Edit This 1 Comment »








Jeg har vært en tur i hagen med fotoapparatet. En kan jo ikke annet enn å la seg inspirere i all den fargeprakten vi finner ute i naturen nå!!! Guds skaperverk er imponerende!!!!!

Finkjole fra sykurset

torsdag, november 05, 2009 Edit This 3 Comments »


Ja, da er endelig kjolen ferdig!...tror jeg.. Litt usikker om jeg skal ha på ei lita linsløyfe på toppen av rynkekanten/ skillet til bærestykket... vi får se:) Men kjolen ble tatt godt i mot, og er allerede tatt i bruk!
Stoffet her er opprinnelig et gardin, -igjen kjøpt på Fretex. Jeg har ikke vasket den enda, så jeg HÅPER det vil gå bra... Jeg må bli flinkere til å legge stoffene i vaskemaskinen når de kommer i hus. Det er så kjedelig i etterkant hvis det skulle krympe eller miste farge!!! Vi krysser fingrene for at det skal gå bra!! Mønsteret er fra ONION, kjøpt hos Martha. Den er i str. 122. Mønsteret er egentlig beregnet til elastiske stoff, så den er litt smal. Neste gang skal jeg legge den ut litt i sidene, ellers likte jeg denne modellen godt:)