Svingskjørt til 6 åring

mandag, august 31, 2009 Edit This 5 Comments »
Her har ei god venninne av Hanna fått seg et svingskjørt i seksårspresang fra oss! Moren hennes forsynte meg med litt stoff, mens resten gikk etter frie tøyler fra min side:) Jenta ønsket seg et skjørt som det var mulig å hoppe tau med, og det ønsket tror jeg ihvertfall jeg klarte å innfri:) Disse skjørtene er gøy å lage, og har lav vanskelighetsgrad!

Bleiepose igjen

mandag, august 24, 2009 Edit This 7 Comments »
Da er bleiepose nr 4 faktisk ferdig:) En ligger på bloggen her fra før, to andre har ikke blitt foreviget på minnebrikka... og sistemann ut er denne prikkeposen her! Denne posen har fått ei innerlomme, med tanke på oppbevaring av en sutt el. Litt usikker om det blir flere av disse med lomme eller ikke... Muligens lomma kommer på utsiden neste gang.. ? Men ellers er jo posen genial:) Her har jeg en stor pose med våtservietter i og to par liberobleier str. 5. Yttestoffet er fra Åhlèns, det røde fòret er kjøpt her i byen hos Martha:)
Jeg er forresten på jakt etter ei ramme til et stort bilde jeg malte for flere år siden som jeg har lyst å ha opp på veggen. Det er malt på lerret i str. 60 x 80 cm. Noen som vet hvor jeg kan få tak i den størrelsen??? De har rett type rammen på Panduro, men ikke så stor..

Bleiepose!

lørdag, august 22, 2009 Edit This 7 Comments »
Jeg har lagd min første bleiepose!!!!! I DID IT:) Jeg begynte med å lage en liten prøveversjon som jeg prøvde meg frem på. Jeg tråklet den sammen og tok den opp igjen for å finne ut av det geniale "vrengemysteriet" med skjulte sømmer og fin finish!
Litt stolt av meg selv ja:) Her er det plass til et par bleier og en pk.våtservietter. På neste eksemplar skal jeg sy på en liten lomme på så jeg kan ha et par sterile servietter, eller sutten i.
Dette må jo bare være kjekt å ha! I stelleveska, i bilen, håndveska m.m, og genial barselgave!! Disse bleieposene kommer sansynligvis ut for salg etterhvert.... !

Sirkelskjørt /Svingskjørt

torsdag, august 20, 2009 Edit This 7 Comments »





Hanna her fått seg svingskjørt! Jeg la stoffet på gulvet, tegnet rundt rokkeringen, og klippet ut en sirkel! Deretter sprettet jeg av blondene på et sett med små duker som jeg hadde kjøpt på fretex, skjøtet dem sammen og sydde den på kanten av sirkelen. Så klippet jeg ut en sirkel i midten, og sydde på en ribb i livet! Tilslutt klippet jeg en rose ut av den ene lille duken jeg hadde tatt blondene av på, og applikerte på blomsten:) Fort gjort! Hanna ble storfornøyd, og har brukt skjørtet på skolen i dag:) Dette skal jeg jammen prøve meg på igjen! Enklere mønster og fremgangsmåte skal du lete lenge etter! Og skjørtet satt så fint på, follene lå fint rundt livet, og det er masse energi et et slikt plagg:)

Omslagskjoler til salgs!!

tirsdag, august 18, 2009 Edit This 7 Comments »
Her kommer det faktisk to Omslagskjoler ut for salg!! De er laget i str. to og tre år. Sommerslige og praktiske plagg. Litt synd at sommeren er forbi snart, men de kan brukes nå i slutten av sesongen på de varmeste dagene, og som kort kjole eller tunika til våren igjen!
Stoffet er vasket på 60 grader og tørket i tørketrommel før det ble klippet og sydd i, så det skal ikke forandre seg noe betydelig i vask!
Vi har enda ikke kommet i gang med den "lille nettshoppen" vår, men det kommer... ! Så foreløpig ligger det som er til salgs her!
Pris: 250 pr. stk

Til skrekk og advarsel!

søndag, august 09, 2009 Edit This 3 Comments »




Jeg måtte bare ha med et bilde av det "fine teppet vårt" etter at strykejernet tok seg en tur på egenhånd her i vår. Resultatet ser dere her,-ikke bra!!! Tepper var nylagt bare to måneder før denne fatale ulykken, så heller ikke det gjør denne historien noe særlig bedre:( Så pass godt på strykejernet ditt hvis du har et! Heretter er det båndtvang på jernet vårt;)
Det andre bildet er en fin Hardangerløper jeg kjøpte på auksjon for et par uker siden. Den var ganske gul i fargen, men etter noen timer i et klorbad, var den hvit og fin igjen! ( bildet er tatt før den ble lagt i klor...) klor er genialt til sitt bruk, men også den kan jo gjøre stor skade hvis en ikke er forsiktig!
Ja, ja, nå er det natta gitt!

Ny forklekjole

lørdag, august 08, 2009 Edit This 6 Comments »
Ja, da er vi i gang igjen:) En ny "pippi-kjole" / forklekjole er produsert her i hus:) Denne er vendbar, med en rød og en gul side. Til forskjell fra sist, så har denne knapper på skuldrene. Bortsett fra det røde stoffet og sytråden, er kjolen laget av brukte stoffer og knapper kjøpt på Fretex,og et dynetrekk jeg har fått fra farfar. Redesign er jo digg!
Denne er i str. 4 år. Jeg vurderer å selge den... Jeg og Elin leker litt med ideen og å sy litt og legge ut for salg. Utbytte vi får her skal være med å finansiere en tur i anledning 10 års bryllupsdag neste sommer:) -De har vært gift i en halv time mer enn oss, så jeg regner med at hun blir sjefen i shoppen:) Så får vi se etterhvert hva det blir ut av dette!:) Mer info kommer nok etterhvert. "Men den som venter på noe godt".... så følg med:)