Pannebånd

mandag, april 27, 2009 Edit This 1 Comment »
De to største barna her i hus fått seg nye pannebånd. Jeg har brukt svart jersystoff fra S&S, og pyntet dem med strykemerker. Mønsteret ble til underveis... :) Jeg har laget dem litt breiere fra partiet foran ørene og bakover. Hanna har en del pannebånd fra før fra HM ol, men de har en tendens til å skli opp slik at de ikke dekker ørene. Disse satt godt på ørene og ungene var kjempeførnøyd:) Et lite tips: Når en skal sy i jersystoffet til pannebånd, så strekk stoffet litt underveis slik at sømmen ikke rakner hvis båndet strekkes når det er i bruk!

Enda et par kunstverk fra "gamle kreative dager.."

søndag, april 26, 2009 Edit This 3 Comments »




Her kommer også et lite innslag av gamle kunster:) Keramikkfatet lagde jeg hjemme på fritida det året jeg tok kunst og håndverk siste halvåret på førskolestudiet. Vi fikk kjøpe leire på skolen, og hadde tilgang på keramikkovnene når de ikke var i bruk til andre skoleoppgaver.
Jeg kjevla ut en stor leirflate som jeg la oppå en middagstallerken. ( med plastfolie mellom så leira ikke ble sittende fast i tallerkenen..) slik fikk jeg formen på fatet. Den grove strukturen inne i firkanten lagde jeg ved hjelp av busten på en oppvaskkost:)
Flaskene er opprinnelig to tomme Bailis-flasker jeg fikk av ei venninne for mange år siden...den gang jeg malte litt...:) Her har jeg brukt vanlig hobbylakk-maling og malt på flakene. De står i dag til pynt på ei hylle, og gjør liksom en nytte der, selv om innholdet er historie. Litt gjenbruk her også!

Retroskjørt til meg:)

søndag, april 26, 2009 Edit This 4 Comments »
Nå har mor i huset fått seg sitt første hjemmesydde plagg:) Et skjørt laget av et Fretex-gardin i deilig knæsj orange farge og med brun ribb livet. Jeg måtte nesten ha et underskjørt også, for det var sant det Hanna sa da jeg sydde kjole til henne i det samme stoffet: "Det klør.." Men bortsett fra det, liker jeg både den intense fargen og mønsteret i stoffet.
Jeg hadde ikke noe mønster å følge, så jeg tok utgangspunkt i et skjørt jeg hadde fra før, og fortsatte derfra i "prøve og feile" prosessen som så mange ganger før:)
Nå har jeg et greit utgangspunkt til å lage flere skjørt ut over våren. Må finne noen lettere stoffer, og jeg lager nok ikke underskjørt på alle... men her var det nødvendig:) Å bruke ribb i livet er jo bare genialt! Skjørtet sitter godt på, og er enkelt og greit å få til! Og det liker vi!!

Brødkorg

fredag, april 24, 2009 Edit This 2 Comments »


Endelig ei brødkorg til den lille familien min:) Den er laget av en restebit fra det fine Wrangler-dongridgardinet jeg kjøpte på Fretex i fjor høst. Innerstoffet er fra S&S. (Mønster nr. 90006 fra S&S) Jeg liker fargekombinasjonen godt! Og den grønne "Grasroda- lappen" min passet også sammen med de grønne prikkene. Jeg hadde ikke volumfliselin som skulle strykes på alle tøyflatene for å stive opp korga, så jeg la i et lag med tynn platevatt i stedet. Godt fornøyd med resultatet denne gangen:)
PS: Jeg blir veldig glad for kommentarer på innleggene i bloggen her! Koselig å se at folk tar en titt innom sida mi!!:)

Endelig et gutteplagg:)

torsdag, april 16, 2009 Edit This 6 Comments »
Her kommer endelig ei bukse til Elias! Den er laget ut fra grunnmønsteret i boka til Elisabeth Gynter " barnetøy du selv kan sy 0-4 år" . (Boka kan kjøpes her!!) Knappene er fra en av skattene fra Fretex igjen:) Stoffet er opprinnelig et kordgardin fra Kid. Kantebandet har jeg lagd av det limefagede elefanttøyet fra S&S, og lime ridd er også fra S&S.
Jeg er ingen reser på kanteband fant jeg ut underveis...he, he.. men øvelse gjør mester sies det!!
Buksa er i str. 2 år,men Elias er bare 14 mnd. Den er litt stor, så til høsten passer nok buksa litt bedre. Pga.ribb i beina, og flyttbar knapp, kan den brukes lenge:)

Nåle-etuier til meg!

fredag, april 10, 2009 Edit This 2 Comments »




Nå har jeg omsider laget et par nåle-etuier til meg selv:) tror faktisk det er første gang jeg har sydd flere eksemplarer av samme ting siden jeg begynte å sy:)

"Kunst på en pølsepinne"

fredag, april 10, 2009 Edit This 1 Comment »

På mandag var vi på en siste skitur for sesongen:) Mor og datter hadde fått nytt utstyr som måtte innvies! Etter noen 100 meter i løypa, fant vi en fin rasteplass i sola. Pappan samla ved og lagde bål, og mor fant kniven og gikk på jakt etter potensielle pølsepinner. Dette var et av resultatene! Jeg har sett slikt før, men jeg blir alltid litt fasinert av det naturen har å by på.
Ellers så har vi så langt hatt ei fin påske. Godt vi enda har noen dager igjen:)
Jeg fant forresten en trinn for trinn forklaring på "screentrykk" som Kokalal har lagt ut på sin side! ( Vi gjorde dette på kunst og håndtverk husker jeg...) Hun har også referert til en link der en får kjøpt utstyret!!

Gamle knapper med historie

lørdag, april 04, 2009 Edit This 3 Comments »























Her ser dere siste tilskudd til familien etter at mor tok en tur på fretex igjen:) Stoffet er skikkelig retro av beste sort! Jeg digger fargene, og håper jeg kan lage noe gøy av dette! Krukka med knappene hadde et skikkelig gammelt preg på seg. Jeg ser for meg ei husmor som har samla på knapper gjennom et langt liv. Det var ihvertfall det jeg tenkte på da jeg helta alle knappene på gulvet, og begynte å studere skatten jeg hadde funnet:)

Et maleri fra svunnen tid...

torsdag, april 02, 2009 Edit This 3 Comments »
Dette er et maleri jeg har funnet frem som jeg malte for ca tre år siden. Jeg var egentlig ganske fornøyd med resultatet den gangen, men det fikk aldri en veggplass der vi bodde før. Stua der hadde gule vegger, og da passet det liksom aldri helt inn der. Men nå får det kanskje en plass nede i den nye kjellerstua vår. Der er det ihvertfall hvite vegger, og det er foreløpig godt med veggplass:) Det står jo egentlig litt i stil med linoliumstrykkene mine, (tre innlegg tidligere) så kanskje de vil trives sammen der:)
Jeg har brukt rød, gul og svart akrylmaling på bildet. Motivet er noe jeg gikk med en stund i hodet før jeg omsider fikk tid til å tegne det ned. Det er abstrakt, og skal ikke forstille noe spesielt egentlig, men jeg liker formene, og de organiske linjene.
Jeg håper på å ta opp igjen malerkunsten igjen en dag...men nå er det mest sying og den slags som opptar tida mi på hobbyfronten. Men, det kommer en dag...:)
Ønsker alle ei god helg!!

Siste nytt på sy-fronten:)

torsdag, april 02, 2009 Edit This 4 Comments »
Her er buksa til "Tvilling Elias" omsider ferdig:) Det er meningen at den skal matche kjolen til søster Nora! Håper den er passelig og at den kan komme til nytte. Den er lagd av turkis babykord fra S&S, og ribb kjøpt hos Martha, vår lokale sydame:) Det ble litt uklare bilder denne gangen, men et inntrykk er det jo mulig å få likevel:)
Det har vært litt lite sy-aktivitet her i det siste. Ting tar tid.... men det dukker nok opp noe igjen om ikke så lenge. Jeg har en del "nesten ferdige" produkter som jeg hadde håpt å få ferdig i løpet av helga.. time will show! Jeg fikk omsider kjøpt meg korger jeg skal sortere å legge alle stoffene i. Gleder meg til å få litt oversikten og orden i sysakene og det som hører med:)