Action-bilder av Ettårsgave

lørdag, februar 14, 2009 Edit This 1 Comment »
Denne fine lua og smekka fikk Elias av Elin og ungene til Ettårsdagen!!
Kjempefint håndverk av
ei kreativ dame:)
Jeg tror jeg må
prøve meg
på ei smekke jeg
også en dag!!
PS : "Jeg er spent på resultatet av
S&S besøket ditt i helga!! Litt misunnelig ja.... :)"

Sjiraffskjørt

lørdag, februar 14, 2009 Edit This 3 Comments »






Jeg har satt Lindexsjiraff-
ideen ut i live!! Jeg tegnet over sjiraffen på et vanlig kopipapir, og forstørret den til ønsket størrelse på kopimaskinen. Deretter klipte jeg den delvis ut, og nålet den fast på skjørtet der jeg ville ha broderiet. Jeg sydde så med trippelsøm/forsterkningssøm med en limefarget overtråd på det lilla cordstoffet (fra S&S) Jeg hadde mildt sakt tunga rett i munnen da jeg begynte å sy. Det var ikke lett å styre maskinen i all krinklene og krokene. Men resultatet ble bra syns jeg:) -Litt stolt av meg selv da jeg så at det ble så bra som jeg hadde håpet på...:) Tror det fins andre papir (vannløselig?) en kan bruke til dette formålet, med nå var det dette jeg hadde, og det fungerte ganske greit. Etterpå la jeg opp skjørtet med en enkel brett, og brukte den limefargede tråden og stiplet sikksakksøm der. Og til slutt fikk skjørtet en limefarget ribb i livet. Mønsteret til skjørtet har jeg lagd selv. Jeg vurderte underveis om jeg skulle fore det, med det ble foruten fòr. Mulig det blir med for neste gang.

Inspirasjon fra "Lindex"

onsdag, februar 11, 2009 Edit This 1 Comment »
- Litt dyre-inspirasjon fra en Lindexbody. Jeg falt pladask for den sjiraffen:) Tenke jeg skulle prøve å få til noe gøy med den en dag. Jeg har tegnet av sjiraffen på papir og forstørret den litt, så kanskje jeg kan få til å applikere den på noe en dag?
Jeg og Elin hang oss litt spontant på et sykurs i går kveld forresten! Vi ble blant annet litt oppdatert på hvilke muligheter vi har med maskinen vår. Jeg har en veldig enkelt utstyrt Janome maskin, men den duger til mitt behov... ihvertfall ei stund til. Jeg har lyst å kjøpe meg en overlock maskin etterhvert, men da trengs det nok et kurs til:)

Årets mosdagsgave: Kleenexetui

søndag, februar 08, 2009 Edit This 1 Comment »

Her er årets morsdagsgaver til mamma og svigermor! Jeg har lenge tenkt å prøve meg på dette, så i går bød anledningen seg endelig:) Og disse blir det flere av!!! Så enkelt å lage og det tok meg ikke hele kvelden heller:) Dette er koselige små syresultater som kan taes i bruk av de fleste, og kjekke å ha på lur til en liten gave. Her er et eksempel på andre som har lagd de samme etuiene. Gekko har lagt ut oppskriften her. Så da er det bare å ta frem maskinen igjen jenter, så er vi igang igjen:)

To flisluer til to tuppehøner:)

lørdag, februar 07, 2009 Edit This 1 Comment »








Her har jentene fått seg ei flislue også! Luene er laget av et flisteppe som er kjøpt på Jysk. Disse ble prydet med "Grasroda" merkelappene! Endelig kom de grønne lappene til sin rett:) Luene er doble, slik som de rosa luene i innlegget nedenfor. Tenkte det var greit med tanke på å holde vinden ute. Rundt kanten blir det faktisk fire lag. pga.bretten, så da burde det være både vindtett og varmt inne i lua:)

Lue-Idè blir realisert!

lørdag, februar 07, 2009 Edit This 1 Comment »
Her ser dere gårsdagens/nattens resultat av lue-prosjektet mitt! Hanna hadde overnattingsbesøk av Elisabeth, og før vi sa god natt i går, fikk de velge farge på et stoff til ei lue hver som jeg skulle sy mens de sov. Det ble selvfølgelig rosa på begge!
Mønsteret er etter eget hode, -et resultat av noe jeg lå og funderte på en kveld etter at jeg hadde lagt meg. (...noe som begynner å bli en vane fortida!) Her kommer et lite bilderas av prosessen:

Det er sydd sikksakk langs sårkanten opp og nede. Dette ble en fin effekt syns jeg. Etterpå sydde jeg den sammen i langsiden, og brettet den som en ribb, slik at den ble dobbel.
Tilslutt er lua enkelt og greit knyttet sammen i toppen! Genialt:) Lite sying og noe som blir fort ferdig!!